15 juli 2015 Dennis 't Hart

Morning glory

“What’s the story morning glory? Well. Need a little time to wake up….”

Vandaag kwam deze song van Oasis voorbij in mijn hoofd. Wat is het verhaal? Ja, wat is het verhaal en waar start het? De song begon al afgelopen nacht te draaien. Uren wakker gelegen om het verhaal te repeteren in mijn hoofd voordat ik het vandaag ging vertellen.

Vandaag stond het bezoek aan een psycholoog in mijn agenda. En natuurlijk wilde ze het verhaal horen, ‘What’s the story, Dennis? Wat zijn de angsten? En wat moet besproken worden?

Al die operaties, vanaf juli 2014, tot de zesde operatie in juni 2015, kwamen voorbij. En die operaties zijn te doen in mijn hoofd. Maar wat deden die operaties voor mijn gezin? Wat deed het voor Renske? Wat deed het voor Sam, Liz en Evi? Helemaal weten zal ik dat waarschijnlijk niet, maar ik wilde het hen natuurlijk niet aandoen! Dat is een rotgevoel!

En wat angstig is het feit dat er zoveel pijn in mijn lichaam zit. Al die ellendige prikken, naalden en drains in mijn rug. Ik ben bang geraakt voor de pijnen. Die wil ik niet, nooit meer! What’s the story? Vertrouwen krijgen in mijn lichaam!

And What’s the story van al die zieke mensen om me heen in dat ziekenhuis. Ruim 80 dagen onderhevig aan heftig zieke mannen die werden opgegeven, incontinent waren, geestelijk gestoord zijn en eigenlijk klaar waren met leven. Natuurlijk weet ik dat die zaken spelen, maar liever was ik er nog even vandaan gebleven. Nu zit dat in mijn hoofd….

“What’s the story morning glory? Walking to the sound of my favorite tune. Tomorrow never knows what is doesn’t know too soon.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons