24 augustus 2015 Dennis 't Hart

Leg me neer


De Dijk gaf mij de volgende woorden in het prachtige liedje ‘leg me neer’.

“Leg me neer bij de dingen dat ze zijn zoals ze zijn. Leg me neer bij de waanzin van alle nutteloze pijn. Leg me neer bij de warmte in de holte van jouw schoot. Leg me neer bij het leven en de liefde en de dood.  En morgen proberen we het weer, morgen proberen we het weer. Leg me neer, leg me naast je neer.”

Je, ben jij. Mijn liefste, mijn vrouw, mijn vriendinnetje. Jij, degene die me er doorheen sleepte en mij er altijd doorheen sleept.

Je hebt mij zo ontzettend geholpen de zware dagen door te komen. Samen streden we de strijd. En ja, natuurlijk moest ik ‘het’ doen. Maar ik deed het wel samen met jou! Ik kon mij er wel telkens bij neerleggen.

Op afstand en dichtbij, altijd dichtbij mij. Het voelde altijd goed met jou! Je beschermde mij, streed voor mij, zocht de antwoorden en verzorgde mij. En telkens probeerde we het morgen weer….

Het is nu morgen. Ik leg me nog niet neer bij hoe het gaat. Het moet beter en zal beter. Revalideren zal kracht kosten. Maar ik leg me neer dat het terugkomt. Ik kom terug en leg me dan weer neer.

“Bij de warmte in de holte van jouw schoot. Leg me neer….”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons