4 september 2016 Dennis 't Hart

Land of hope and dreams

Het stukje land tussen hoop en dromen. Het stuk grond waar hoop en geloof ronddwalen. Het speelt zich af in m’n hoofd, in m’n gezin en rond familie en vrienden. Onbekende grond, maar vruchtbare grond.

“Grab your ticket and your suitcase, thunder’s rolling down this track. Well, you don’t know where you’re going now, but you know you won’t be back.”

Wie anders dan ‘The Boss’ kan dat gevoel beschrijven en vertolken. Het gevoel van hoop en dromen.

In dat gevoel dwaal ik rond, al enige dagen. Na het gesprek met dokter Amelink, waarin we de nieuwe koers bespraken, lijk ik op een trein te zitten. Een trein die mij ergens heen brengt al weet ik nog niet precies waarheen.

“Well, big wheels roll through the fields where sunlight streams. Meet me in a land of hope and dreams.”

En na de email van afgelopen donderdag, waar aangegeven wordt dat ik binnenkort word opgeroepen voor bloodpatches, laat de hoop en dromen meer groeien.

‘The land of hope and dreams’ geeft ook stof tot nadenken. Hoe ermee om te gaan? Wat bespreek je met de kids. Welke ideeën geeft het hen, als je bespreekt dat er zoiets als dit staat te gebeuren?

“I will provide for you and I’ll stand by your side. You’ll need a good companion now for this part of the ride.”

Niet alleen je eigen hoop en dromen moeten getemperd worden, als voorbereiding en bescherming op de uitkomst. Een uitkomst die eerder ook teleurstelling opleverde. En juist die teleurstellingen wil ik weghouden bij Sam, Liz en Evi.

“I said, this train, dreams will not be thwarted. This train, faith will be rewarded. This train, hear the steel wheels singing. This train, bells of freedom ringing.”

Een onbekend gebied tussen hoop, geloof en dromen. Gelukkig zingt Bruce Springsteen erover en draagt bij om dit stuk grond te verkennen, te ontdekken en te veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons