29 mei 2017 Dennis 't Hart

Let it happen

“It’s always around me, all this noise, but not really as loud as the voice saying:”Let it happen, let it happen (it’s gonna feel so good). Just let it happen, let it happen”

Het is net alsof ik verdoofd ben. Alsof ik in een soort ‘trance’ ben geraakt en van daaruit bekijk, voel en hoor wat er allemaal gebeurt. En met muziek van Tame Impale op m’n oren, sluit de cocon… Deze song is mijn trance…

“All this running around trying to cover my shadow. An ocean growing inside. All the others seem shallow. All this running around bearing down on my shoulders.”

Ik zie het allemaal. De kids worden zenuwachtiger en drukker. Slapen slechter en korter. Er speelt zich veel af in die koppies. Maar we zijn dicht bij elkaar en Rens en ik geven hen alle ruimte om het te beleven op hun manier. Ieder zijn eigen manier. Wij kijken mee door hun ogen, de ogen van je kinderen.

“I heard about a whirlwind that’s coming ‘round. It’s gonna carry off all that isn’t bound, and when it happens, when it happens (I’m gonna be holding on). So let it happen, let it happen.”

Ik zie dat Rens alles thuis op orde heeft en haar voorbereidingen, werpen z’n vruchten af. Ze is ‘in control!’ Dat maakt het voor mij een stuk makkelijker om mij eraan over te geven. Maar hoeveel liever had ik naast haar gestaan als expeditie leider.

“All this running around. I can’t fight it much longer. Something’s trying to get out. And it’s never been closer.”

Afgelopen dagen is er al veel afscheid genomen. Lieve vrienden die langskomen om nog even een dikke knuffel te geven en te vragen of ze nog iets kunnen doen. Zo dierbaar zijn zij. ‘Kan ik nog iets voor je doen….’ De liefde spat er vanaf.

Mijn lieve broer met ‘zijn Rogier’ die nog gezellig een avondje komen eten en kletsen. Knuffelen met hun neef en nichtjes. Mijn ouders die nog even een dagje op het strand vertoeven met mijn kleintjes en mijn schoonouders, waar Sam, Liz en Evi nog een nachtje logeren en heerlijk ontbijten in Akersloot.

Een tompouce eten met mijn maatje en herinneringen ophalen over vroeger, vriendinnen van Rens, maar ook zeker van mij, die een hug komen brengen. Veel telefonisch contact met Bob en Arend die zo ontzettend veel voor mij/ons gedaan hebben. We zijn zo ontzettend meer naar elkaar gegroeid.

“I will not vanish, you will not scare me. Try to get through it, try to push through it.”

En vanavond als afscheid nog even met elkaar een hapje eten alvorens wij echt vertrekken.

“I can hear an alarm. Must be morning.”

Het gaat gebeuren en ik ben er klaar voor. Morgenochtend word ik opgehaald door een ambulance en een verpleegkundige. Samen met hen zal ik het platform van mijn geliefde Schiphol oprijden. Hoeveel luchtvracht zag ik al aan board gaan van een vliegtuig, en nu zal ik zelf via het platform ingeladen worden.

Rens en de kids worden gebracht door Coen en m’n schoonouders en zullen op de traditionele manier boarden. In het vliegtuig zullen wij bij elkaar zijn. Ik zal aan het raam op een stretcher liggen en Rens en de kids zitten vlakbij.

“Maybe I was ready all along. Oh baby, I was ready all along.”

Californië, wij komen eraan. Los Angeles, de stad van de engelen. In godsnaam, laat de engelen gunstig gestemd zijn.

“Let it happen, let it happen (it’s gonna feel so good). Just let it happen, let it happen”

Comments (5)

 1. Joletta Bakker

  Dennis,
  Heel veel succes, ga voor je duimen.
  Je komt vast herboren terug.
  Deze actie voor jullie is echt IJmuiden op z’n best, recht voor z’n raap en het hart op de goede plek.
  Hoop dat Renske en je kinderen ook nog genieten van de reis, terwijl jij aan je herstel werkt.
  De vriend van mijn nichtje had ook een lek, is in september geopereerd, die operatie is wel goed gegaan, maar hij is nog wel aan het revalideren. Ook een gezin met jonge kindjes.
  Op naar een betere toekomst!
  Groetjes Joletta Bakker(vellesan, tekenen)

 2. Eveline huijg

  Lieve lieve mensen een heel goede reis en ik hoop met heel mijn hart dat je weer pappa mag zijn Dennis. Doe renske de lieve groeten en toitoi van juf eveline van peuterspeelzaal Pinokkio@demel. Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons