5 juni 2017 Dennis 't Hart

Let it be

Misselijk ben ik. Misselijker word ik. Wat een verschrikkelijke dingen gebeuren er toch in de wereld. In onze wereld, in mijn wereld. Ik kijk af en toe op Twitter, mijn favoriete nieuwsbron op social media. En als ik dan lees, wat er gebeurt in Londen dan draait mijn maag om.

“When I find myself in times of trouble, Mother Mary comes to me. Speaking words of wisdom, let it be.”

Wat anders kan ik doen momenteel dan dit nieuws te lezen en te vrezen. Vrezen voor de toekomst, die bij het volgende Twitterbericht al begint. Want het nieuws is nog niet geschreven of de volgende melding staat al te wachten om gelezen te worden. De toekomst komt tevoorschijn als ik omlaag scroll.

“And in my hour of darkness she is standing right in front of me. Speaking words of wisdom, let it be. Whisper words of wisdom, let it be.”

En hoe verschrikkelijk is hetgeen er gebeurt rondom Bunschoten. Ik kan het niet bevatten. Snap het niet, wil het niet snappen. Maar ik lig op bed en meer dan dit lezen kan ik momenteel niet.

“And when the broken hearted people, living in the world agree. There will be an answer, let it be.”

‘Let it be’, wat een rotzin is dat! Maar het is wel iets wat je moet doen, bij het lezen van die berichten. Woorden van wijsheid; Laat het los! Is dat het antwoord?

“For though they may be parted, there is still a chance that they will see. There will be an answer, let it be.”

Ik probeer het ook los te laten. Zoals ik al zoveel moet los laten. Want liggend op bed, is mijn invloed op die zaken zo ontzettend minimaal geworden, dat het geen keuze meer is, maar onderdeel van mijn overleving.

Maar dat loslaten in combinatie met hetgeen in de wereld gebeurt, mijn situatie en mijn opgroeiende kinderen…

“And when the night is cloudy there is still a light that shines on me. Shine until tomorrow, let it be. I wake up to the sound of music, Mother Mary comes to me. Speaking words of wisdom, let it be.”

Oh god, ik wil en kan het niet, loslaten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Simple Share Buttons